Понеделник - Петък 09:30 - 17:30

Събота - с предварителна уговорка по тел.

Неделя - почивен ден

Вашата количка
Пелетен котел комбиниран на биомаса EK3G-S20 25 kW

Пелетен котел комбиниран на биомаса EK3G-S20 25 kW

 • Код на продукта: EK3G-S20 25 kW
 • Наличност: В наличност
 • 3,850.00лв

купи на изплащане
12 x 0.00 лв.


Модел EK3G/S са стоманени котли, предназначени за изгаряне на всякакъв вид твърди горива – пелети (дървесни,сламени,слънчогледови), костилки, черупки от орехи и лешници,въглища с рамер до 20mm. 
Високотехнологично производство в съответствие с EN 303-5.

  Модел EK3G/S притежават Автоматизирана система за контрол на температурата на водата –  спиране на котела при достигане на настроената температура на водата и стартиране на горенето при падане температурата на водата под настроените стойности. Осигураването на въздух за горивния процес се регулита прецизно посредством  Дигиталния  контролен панел. По този начин котелът поддържа горивния процес при всяка желана температура на водата. Така се поддържа постоянна желаната температура в помещенията. Възможно е контролирането на котела чрез Стаен термостат – жичен или безжичен , който не е стандартно оборудване към котела. Чрез стайният термостат се настройва желаната температурата в помещението, където е разположено устройството. При достигане желаната температура в помещението, термостатът спира подаването на гориво в котела, а при падане на температурата в помещението под желаната, термостатът активира подаването на гориво в котела.

  Когато горивото привърши, системата се затваря автоматично.

  Комбинирания котел на пелети притежава автоматизираната система за контрол на температурата , задържа пламъка максимално дълго в горивната камера. По този начин се постига максимално топлоотдаване при завъртане на пламъка  по водната риза, както и максимално редуциране на вредните емисии във въздуха. Така се постига и максимална ефективност от използваното гориво.

  Тъй като зареждането на горивото в горелката е отдолу, посредством спирала, възможни проблеми като изгасване на пламъка са решени, както и с входящият въздух за горене от вентилатора, който осигурява пълното и хомогенно изгаряне на горивото.

  Изгаряне на горивото се постига чрез пренасянето на въздуха за горенето от дъното на горивната камера нагоре с вентилатор и от върха на горивната камера с помощта на вторични въздушни канали. При тази система за балансиране на циркулацията на въздуха и изгорелите газове в горивната камера , изгарянето на горивото е изцяло под контрол.

  Котлите на твърдо гориво от тази серия предлагат надеждно и икономично решение за отопление на всякакъв вид къщи, офиси и сгради с техните изключителни качества.

  Котлите са с Гаранционен срок 2 години и СЕ сертификат.

  Предимства:


  Практично зареждане и почистване на пепелника.

  Автоматично подаване на горивото

  Съвместим със стаен термостат

  Циркулация на пламъка

  Мониторинг на температурата на водата в системата на цифровия дисплей.

  Висока ефективност

  Контрол на скоростта на вентилатора

  Оборудван с интегрирана електронна система